Overslaan en naar de inhoud gaan

Stories

50Y TRIBÙ - NIEUWE KANTOREN & SHOWROOM

geplaatst in events

Toen Henri De Cock in 1967 zijn bedrijf oprichtte, had hij zich waarschijnlijk nooit voorgesteld dat Tribù 50 jaar later een van de oudste familiebedrijven zou zijn die high-end buitenmeubilair produceren. Het jubileumjaar was de perfecte gelegenheid om een nieuw kantoor en een 1000 m² grote showroom in het Limburgse Bilzen te openen.

De architecten kregen de missie om een tijdloos gebouw in beton te ontwerpen dat de vergelijking met hoogwaardige privéprojecten kan doorstaan. Interieurarchitect Marc Merckx en architect Nicolas Schuybroek ontwierpen een lineair, geometrisch gebouw van twee verdiepingen hoog met een lengte van 80 m, rechtstreeks verbonden met het logistieke centrum. Het moest een werkplek worden die er allesbehalve zo mocht uitzien, natuurlijk licht en warme interieurs moeten ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt.

De kantoren op de benedenverdieping zijn ingedeeld rond een breed centraal gangpad dat het open vloerplan van het hele gebouw in twee deelt. De warme, sobere interieurs, waarin wanden van teak domineren, staan in sterk contrast met de ruwe architectuur in de vorm van betonnen zuilen die elkaar ritmisch opvolgen.

Op de eerste verdieping bevinden zich vergaderruimten en de 1.000 m² grote showroom in een open indeling rond dezelfde centrale gang als op de benedenverdieping. Natuurlijk licht dat binnenstroomt via de kamerhoge ramen met uitzicht op het aangrenzende bos, schept de ideale atmosfeer om de collecties van Tribù te tonen. Zowel het gebouw als het interieur weerspiegelt perfect de designethos van discrete luxe waar Tribù voor staat.

Tribù heeft niet enkel oog voor het design, maar hecht ook veel belang aan duurzaamheid. Dankzij een warmtepomp, BEO-veld, groendak, zonneboiler, drievoudig geïsoleerd glas, warmterecuperatie en passieve koeling is het energieverbruik zeer beperkt.